NASI GŁÓWNI SPECJALIŚCI

  • mgr inż. Olga Kapinos

    Olga Kapinos zajmuje się poprawą stanu zdrowia i samopoczucia poprzez układanie programu żywieniowego skomponowanego w sposób indywidualny dla danego pacjenta. Pomaga zarówno dzieciom, osobom dorosłym jak i seniorom w różnych jednostkach chorobowych. Uważa że bez właściwego żywienia nikt z nas nie jest w stanie dobrze funkcjonować i utrzymać właściwej masy ciała. "Choćbyśmy nie wiem jak super leki brali to bez wprowadzenia właściwego i dobranego do siebie żywienia nie uda nam się czuć komfortu dnia codziennego" mówi.

    Każdy pacjent musi być świadomy że tylko współpraca jest w stanie przynieść oczekiwane efekty. Bezustannie uczestniczy w kursach, szkoleniach i konferencjach żeby być na bieżąco w tematach osiągnięć dietetyki i żywienia medycznego. Prowadzi pacjentów z chorobami jelit, pomaga w insulinooporności, w cukrzycy, w problemach z cholesterolem i przy dnie moczanowej oraz w chorobach z autoagresji jak Hashimoto, RZS czy łuszczyca. Wspaniale radzi sobie z pacjentami z nadwagą i otyłością oraz z dziećmi. Współpracuje również z kobietami planującymi ciążę, z kobietami w ciąży oraz karmiącymi.

    W zdrowym ciele zdrowy duch - dlatego jak mawiał Hipokrates - "Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem" - Postaw na jakość i efekty.
    Dziś zrób to czego innym się nie chce, a jutro będziesz mieć to, czego inni pragną.

  •  Kamila Kucharczyk

    Ukończyłam studia licencjackie  na Uniwersytecie Opolskim Wydziału Nauk o Zdrowiu na kierunku dietetyka. Obecnie jestem w trakcie studiów magisterskich, na których pogłębiam swoją wiedzę z zakresu dietetyki. W mojej pracy naukowej analizowałam wiedzę, nawyki oraz problemy żywieniowe dzieci i młodzieży.  Jestem dietetykiem klinicznym z wykształcenia, a przede wszystkim z zamiłowania do zdrowego stylu życia.

    Nieustannie poszerzam swoją wiedzę, realizując liczne szkolenia i kursy. Moim głównym zainteresowaniem jest dietoterapia w zaburzeniach gospodarki węglowodanowej, lipidowej oraz zaburzeniach hormonalnych kobiet (chorobach tarczycy, PCOS, trądziku).

    Pomagam w osiągnięciu wymarzonych celów i wypracowywaniu zdrowych nawyków żywieniowych.

  • Prof. dr hab. inż. Monika Bronkowska

    Prof. dr hab. inż. Monika Bronkowska – dietetyk kliniczny, ekspert żywienia człowieka

    Prof. Monika Bronkowska jest specjalistką w dziedzinie dietetyki klinicznej i żywienia człowieka z ponad 20-letnim doświadczeniem w pracy naukowej i praktyce terapeutycznej. Od lat łączy dorobek akademicki z indywidualną opieką nad pacjentami, oferując skuteczne i bezpieczne wsparcie żywieniowe oparte na dowodach naukowych. W pracy z pacjentami koncentruje się na dietoterapii chorób przewlekłych i cywilizacyjnych, takich jak:

    • otyłość, insulinooporność, cukrzyca,
    • choroby endokrynologiczne (Hashimoto, PCOS, menopauza),
    • choroby zapalne jelit i nietolerancje pokarmowe,
    • choroby nowotworowe (w tym opieka żywieniowa w trakcie leczenia onkologicznego, prehabilitacja i regeneracja),
    • zaburzenia odżywiania,
    • wsparcie żywieniowe kobiet w ciąży i połogu, dzieci oraz osób starszych.

    Prowadzi konsultacje dietetyczne z pełnym uwzględnieniem wyników badań laboratoryjnych, stanu klinicznego i indywidualnych potrzeb pacjenta. Stosuje podejście oparte na zasadach evidence-based dietetics (EBD), łącząc wiedzę z zakresu biochemii żywienia, psychodietetyki i dietoprofilaktyki. Prof. Bronkowska od lat współpracuje z placówkami medycznymi i poradniami żywieniowymi. Jest autorką i współautorką ponad 100 publikacji z zakresu żywienia, dietoterapii i technologii żywności. W swojej praktyce łączy wiedzę naukową z uważnym, indywidualnym podejściem do pacjenta, wspierając trwałe zmiany stylu życia, poprawę zdrowia i jakości życia poprzez racjonalne, zrównoważone żywienie.

  •  Anna Zawiła

    Nazywam się Anna Zawiła, jestem w trakcie dwustopniowych studiów na kierunku dietetyka. Swoją przygodę z dietetyką rozpoczęłam z pasji, od zawsze ciekawił mnie wpływ odżywiania na funkcjonowanie organizmu człowieka.

    W pracy jako dietetyk skupiam się na poprawie jakości życia pacjentów, nie tylko pomagając uzyskać wymarzoną sylwetkę, ale również korzystnie wpływając na codzienne samopoczucie i wyniki badań. Jestem osobą otwartą i empatyczną. Sumiennie podchodzę do swoich obowiązków.

    Chciałabym aby pacjenci czuli się w pełni zaopiekowani podczas naszej współpracy. Tworzę indywidualne jadłospisy uwzględniając preferencje żywieniowe pacjentów i styl życia. Swoją wiedzę pogłębiam śledząc najnowsze badania naukowe i uczestnicząc w kursach oraz szkoleniach. Serdecznie zapraszam do współpracy.