
Nasze centrum
NASI GŁÓWNI SPECJALIŚCI
Olga Kapinos zajmuje się poprawą stanu zdrowia i samopoczucia poprzez układanie programu żywieniowego skomponowanego w sposób indywidualny dla danego pacjenta. Pomaga zarówno dzieciom, osobom dorosłym jak i seniorom w różnych jednostkach chorobowych. Uważa że bez właściwego żywienia nikt z nas nie jest w stanie dobrze funkcjonować i utrzymać właściwej masy ciała. "Choćbyśmy nie wiem jak super leki brali to bez wprowadzenia właściwego i dobranego do siebie żywienia nie uda nam się czuć komfortu dnia codziennego" mówi.
Każdy pacjent musi być świadomy że tylko współpraca jest w stanie przynieść oczekiwane efekty. Bezustannie uczestniczy w kursach, szkoleniach i konferencjach żeby być na bieżąco w tematach osiągnięć dietetyki i żywienia medycznego. Prowadzi pacjentów z chorobami jelit, pomaga w insulinooporności, w cukrzycy, w problemach z cholesterolem i przy dnie moczanowej oraz w chorobach z autoagresji jak Hashimoto, RZS czy łuszczyca. Wspaniale radzi sobie z pacjentami z nadwagą i otyłością oraz z dziećmi. Współpracuje również z kobietami planującymi ciążę, z kobietami w ciąży oraz karmiącymi.
W zdrowym ciele zdrowy duch - dlatego jak mawiał Hipokrates - "Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem" - Postaw na jakość i efekty.
Dziś zrób to czego innym się nie chce, a jutro będziesz mieć to, czego inni pragną.Ukończyłam studia licencjackie na Uniwersytecie Opolskim Wydziału Nauk o Zdrowiu na kierunku dietetyka. Obecnie jestem w trakcie studiów magisterskich, na których pogłębiam swoją wiedzę z zakresu dietetyki. W mojej pracy naukowej analizowałam wiedzę, nawyki oraz problemy żywieniowe dzieci i młodzieży. Jestem dietetykiem klinicznym z wykształcenia, a przede wszystkim z zamiłowania do zdrowego stylu życia.
Nieustannie poszerzam swoją wiedzę, realizując liczne szkolenia i kursy. Moim głównym zainteresowaniem jest dietoterapia w zaburzeniach gospodarki węglowodanowej, lipidowej oraz zaburzeniach hormonalnych kobiet (chorobach tarczycy, PCOS, trądziku).
Pomagam w osiągnięciu wymarzonych celów i wypracowywaniu zdrowych nawyków żywieniowych.
Prof. dr hab. inż. Monika Bronkowska – dietetyk kliniczny, ekspert żywienia człowieka
Prof. Monika Bronkowska jest specjalistką w dziedzinie dietetyki klinicznej i żywienia człowieka z ponad 20-letnim doświadczeniem w pracy naukowej i praktyce terapeutycznej. Od lat łączy dorobek akademicki z indywidualną opieką nad pacjentami, oferując skuteczne i bezpieczne wsparcie żywieniowe oparte na dowodach naukowych. W pracy z pacjentami koncentruje się na dietoterapii chorób przewlekłych i cywilizacyjnych, takich jak:
- otyłość, insulinooporność, cukrzyca,
- choroby endokrynologiczne (Hashimoto, PCOS, menopauza),
- choroby zapalne jelit i nietolerancje pokarmowe,
- choroby nowotworowe (w tym opieka żywieniowa w trakcie leczenia onkologicznego, prehabilitacja i regeneracja),
- zaburzenia odżywiania,
- wsparcie żywieniowe kobiet w ciąży i połogu, dzieci oraz osób starszych.
Prowadzi konsultacje dietetyczne z pełnym uwzględnieniem wyników badań laboratoryjnych, stanu klinicznego i indywidualnych potrzeb pacjenta. Stosuje podejście oparte na zasadach evidence-based dietetics (EBD), łącząc wiedzę z zakresu biochemii żywienia, psychodietetyki i dietoprofilaktyki. Prof. Bronkowska od lat współpracuje z placówkami medycznymi i poradniami żywieniowymi. Jest autorką i współautorką ponad 100 publikacji z zakresu żywienia, dietoterapii i technologii żywności. W swojej praktyce łączy wiedzę naukową z uważnym, indywidualnym podejściem do pacjenta, wspierając trwałe zmiany stylu życia, poprawę zdrowia i jakości życia poprzez racjonalne, zrównoważone żywienie.
Nazywam się Anna Zawiła, jestem w trakcie dwustopniowych studiów na kierunku dietetyka. Swoją przygodę z dietetyką rozpoczęłam z pasji, od zawsze ciekawił mnie wpływ odżywiania na funkcjonowanie organizmu człowieka.
W pracy jako dietetyk skupiam się na poprawie jakości życia pacjentów, nie tylko pomagając uzyskać wymarzoną sylwetkę, ale również korzystnie wpływając na codzienne samopoczucie i wyniki badań. Jestem osobą otwartą i empatyczną. Sumiennie podchodzę do swoich obowiązków.
Chciałabym aby pacjenci czuli się w pełni zaopiekowani podczas naszej współpracy. Tworzę indywidualne jadłospisy uwzględniając preferencje żywieniowe pacjentów i styl życia. Swoją wiedzę pogłębiam śledząc najnowsze badania naukowe i uczestnicząc w kursach oraz szkoleniach. Serdecznie zapraszam do współpracy.